3 tips die je helpen kiezen om de juiste ski’s te kopen!

3 tips die je helpen kiezen om de juiste ski’s te kopen!

Wil je je eigen paar ski's kopen? Heb je moeite om de een van de ander te onderscheiden? Moeilijk om te beslissen? Hier zijn enkele tips om je te helpen een keuze te maken en het model te kiezen dat het beste bij jou past!

1. BEOORDEL JE NIVEAU

Voordat je ski's koopt, moet je jouw technische niveau bepalen. Een paar ski’s aangepast aan je eigen niveau, zorgt voor maximaal plezier en comfort!

 

  • Beginner: skiën is gloednieuw! Je kunt op lage snelheid skiën op groene en blauwe pistes.
  • Gemiddeld: je kunt parallel bochten maken, je begint je comfortabel te voelen en kan rode pistes af.
  • Gevorderd: ongeacht de kleur, je kan elke piste beheren, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbeteringen.
  • Expert: skiën is jouw ding. Met je techniek kun je sensaties en koude rillingen ervaren als intens op en buiten de baan, je bestuurt alle soorten terrein en kent alle technische bochten.

 

2. BEPAAL JE SKISTIJL

Om een ​​model voor je gebruik en behoeften te vinden, moet je het discipline instellen waarop je wilt ontwikkelen.

Piste: comfortabel op de piste, je geniet graag van het hele skigebied. Ga voor een ski met een progressieve power turn rocker-technologie voor betere handling en grip op de hellingen.

Race: verslaafd aan downhill en slalom, je bent op zoek naar prestaties en snelheid. Geef de voorkeur aan een ski met een smalle taille met een krachtige rockertechnologie om de stabiliteit en nauwkeurigheid te optimaliseren.

All Mountain: je houdt van de hellingen maar staat open om buiten de piste te gaan wanneer de omstandigheden het toelaten! Kies voor een veelzijdige ski met Autoturn Rocker-technologie, zodat u comfortabel op alle soorten sneeuw zult zitten.

Freeride: je brengt het grootste deel van de tijd buiten de pistes door op zoek naar verse sneeuw. Je doel: je eigen tracks maken. Kies een lange en brede off-piste ski voor meer opwaartse lift in verse sneeuw.

 

 

3. KIES DE LENGTE VAN UW SKIS

De lengte van de ski's hangt af van je eigen lichaamslengte, maar ook van je skiniveau en je skistijl. Korte ski's zorgen voor een betere handling en lange ski's bieden meer stabiliteit en meer lift. Een beginner of een fervent Freestyler kiest voor ski's tot aan de neus, terwijl ervaren skiërs, een speedfreak of een Freerider de voorkeur geven aan een langere ski.

Om ski's te kopen die aan jouw behoeften voldoen, moet je rekening houden met drie criteria: je skiniveau, je skistijl en je lengte.

Vergeet vooral niet dat het kiezen van het juiste paar ski's je zal helpen om je bewegingen beter te beheersen, je techniek te perfectioneren en vooral om je plezier te maximaliseren!