Bouw je eigen klimwand thuis! (DIY)

Bouw je eigen klimwand thuis! (DIY)

Met de huidige periode waarin iedereen thuis zit, de boulder- en klimhallen gesloten zijn en je niet de rotsen kan opzoeken is het een ideaal moment om je eigen klimwand te bouwen. Dus ben je het ook zo zat om stil te zitten? Lees dan snel verder en ontdek hoe je eenvoudig zelf een klimwand kan maken en ga aan de slag!

 

Wat heb je nodig om je eigen klimwand te bouwen?

Om je eigen klimwand te bouwen heb je in de basis een bouwtekening nodig, het juiste gereedschap en de bouwmaterialen. Hieronder ga ik er verder op de losse benodigdheden in. 

 

1. Een bouwtekening

Voordat je naar de supermarkt gaat is het het makkelijkste om eerst een bouwtekening gemaakt te hebben. Dit kan slechts een ruwe schets zijn of een tot in detail uitgewerkte tekening. Dat is aan jou. Zorg dat je weet hoe je je klimwand wilt maken, hoe groot moet die worden en/of waar moet die komen te staan. Hiermee zorg je dat je precies weet wat je moet kopen en voorkom je dat je met de verkeerde materialen thuiskomt. 

 

2. De materialen

Je bouwtekening gemaakt? Dan weet je als het goed is wat je allemaal nodig hebt. Zoals eerder vermeld hangt dit volledig af van hoe jij hem wil gaan bouwen. Maar een aantal platen, balken, schroeven, (inslag)moeren, bevestigingsmaterialen zal je sowieso moeten kopen. Vergeet natuurlijk geen likje verf om hem nog mooier te maken. 

Met bovengenoemde materialen bouw je de klimwand in de basis, maar zonder klimgrepen kan je niet gaan klimmen natuurlijk. Bekijk daarom hier ons assortiment klimgrepen

 

3. Het juiste gereedschap

Een meetlint, potlood, zaag, boormachine, schroevendraaier en diverse boortjes (vooral een 12mm boor voor de inslagmoeren) zijn essentieel. Maar een goede zaagtafel kan ook erg hulpvol zijn. Mocht je dit niet in huis hebben vraag dan eens rond in je vriendenkring of huur het. Dat bespaart je makkelijk geld die je misschien liever in je volgende klimtrip steekt!  

 

4. Aan de slag

Als je stap een, twee en drie doorlopen hebt is het tijd om aan de slag te gaan. Hoe beter je de eerste stap (de bouwtekening) hebt voorbereid des te makkelijker het bouwen zal gaan. Veel plezier! 

 

Extra tips

Als je rondkijkt op het internet kan je veel bouwtekeningen vinden, en inspiratie opdoen voor diverse klimwanden voor thuis. Check deze site eens voor een gevorderde boulderwand thuis. 

Bekijk ook eens deze Home climbing wall Facebook groep voor meer inspiratie!