De grootste frustraties tijdens de vakantie

De grootste frustraties tijdens de vakantie

Veel mensen zijn inmiddels al op vakantie geweest en anderen genieten in de nazomer nog van een welverdiende vakantie. Hoewel een vakantie meestal als een heerlijke tijd wordt ervaren, zijn er toch ook de nodige dingen waar mensen zich groen en geel aan ergeren. Nu is het komkommertijd en leek het ons leuk om de grootste frustraties tijdens de vakantie bij elkaar te zoeken en ze met je te delen. Op naar de eerste frustratie: diarree!

 

Diarree

In het buitenland is de hygiëne in de keukens helaas niet altijd even goed. Ook wordt het eten vaak op manieren gekruid waar ons lichaam niet aan gewend is. Het gevolg: diarree! Erg vervelend, vooral als je net op een leuke trip bent en er geen wc in de wijde omtrek te bekennen is. Hoewel je met diarree al voldoende op het toilet zit, is het belangrijk om voldoende water te drinken om uitdrogen tegen te gaan, let hier ondanks het ongemak op!

Obstipatie

Het tegenovergestelde van diarree is obstipatie. Dit betekent een verstopping van je ontlasting. Je gaat minder vaak naar het toilet dan je bent gewend en de ontlasting is vaak harder waardoor je pijn bij het poepen kunt hebben. Een verstopping in je darmen kun je onder andere verhelpen door voldoende water te drinken en vezelrijke maaltijden te eten. Laat in ieder geval vezelarm eten zoals wit stokbrood, witte rijst en pasta’s achterwege. Meer weten over wat je tegen obstipatie tijdens de vakantie kunt doen? Check dit artikel: http://www.saarmagazine.nl/vakantieverstopping-6-supertips-van-een-expert/.

Autopech

Zeker in landen waar het uren kan duren voordat je pechhulp krijgt, is autopech heel frustrerend. Helemaal omdat in het verre buitenland nog vaak oude auto’s worden gebruikt, waar geen airco in zit. Het gevolg kan dan zijn dat je urenlang in de hitte staat en de geplande leuke dag in het water valt.

Vertraging op het vliegveld

Je hebt er maandenlang naar uitgekeken om op te stijgen en naar je vakantiebestemming te vliegen. Maar op Schiphol kom je erachter dat je een urenlange vertraging hebt. Geen leuk begin van je vakantie!

Lawaaierige hotelgasten

Tenzij je in een jongeren hotel verblijft, zit je niet te wachten op herrie tijdens je vakantie. Zeker niet als je midden in de nacht lekker aan het slapen bent. Toch ervaren veel mensen nog regelmatig overlast tijdens de vakantie terwijl ze niet in jongeren hotels verblijven, en vreemd genoeg zijn het ‘volwassen’ die dan voor de overlast zorgen.

Volgeboekt hotel

Heb je maanden van tevoren je hotel al geboekt, maar blijkt bij binnenkomst dat alle kamers vol zitten en het hotel door administratieve fouten teveel boekingen heeft aangenomen. Ter compensatie mag je soms langer dan een dag in de lobby verblijven om te wachten totdat je je kamer in mag. Erg frustrerend!

Tot zover de grootste frustraties tijdens de vakantie. Staat jouw vakantiefrustratie niet in het rijtje? Deel hem dan met ons zodat wij hem met onze andere lezers kunnen delen. Alvast bedankt!