Het belang van goede klimschoenen

Het belang van goede klimschoenen

Vind je het lastig om een goede klimschoen te vinden? Kliminfo.nl heeft een aantal tips om jou te helpen bij het maken van de juiste klimschoen!

De ideale klimschoenen

Er zijn veel varianten klimschoenen op de markt tegenwoordig. Soms weet je niet meer welke schoen je nodig hebt en in welke situatie. Ga je op de klimmuur klimmen of buiten op de rotsen? Heb je de schoenen de hele dag aan of alleen voor korte routes? Moet je op hele kleine treetjes kunnen staan of juist veel op plaat? Elke klimschoen heeft zo zijn voor en nadelen.

Lange routes in de alpen

Als je je klimschoenen de hele dag moet dragen, bijvoorbeeld bij lange rots routes in de alpen wordt er geadviseerd om de schoenen zeker niet te klein te kopen. De voeten mogen niet afknellen. Let erop dat je de schoenen ook niet te ruim koopt, omdat je anders niet genoeg grip kan hebben. Een schoen met veters is hierbij het fijnste omdat je dan precies kan bepalen hoe strak je ze wilt om je voet. De klassieker onder de klimschoenen voor de langere routes heeft La Sportiva al vele jaren op de markt: Mythos. Een schoen zonder kromming met veters van de tenen tot en met de wreef. Hierdoor kan je de schoen precies zo strak doen als je zelf prettig vind.  

Klimschoenen voor op de klimmuur

Klim je meer op de klimmuur? Dan wordt er geadviseerd om een strakkere klimschoen te kopen. Soms kan dit wel 3 maten kleiner zijn. Belangrijk is dat de voet goed strak in de klimschoen zit, zodat je op erg kleine treetjes kan staan en veel gevoel hebt. Het voordeel is dat je tussen het klimmen door je schoenen eenvoudig uit kan doen. Een schoen met klittenband heeft hier is dan erg prettig. De La Sportiva Katana is hier een goede allround schoen die veel in de hal gedragen wordt. Klim je extreme routes waar je klimschoen het uiterste moet bieden, dan is wellicht de La Sportiva Solution de oplossing.

Keuze maken

Ben je opzoek naar de klimschoen die voor jouw fijn is? Neem dan een kijkje in het geruime assortiment Klimschoenen van Kliminfo.nl

 

Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op!  

 

klimschoen la sportiva Mythos
Klimschoen La Sportiva ythos
Klimschoen La Sportiva Solution
Klimschoen La Sportiva Solution